Cultuur

Er zijn veel leuke steden en stadjes om te bezoeken binnen een uur rijden vanaf Chambres d’Hôtes des Gens Heureux waaronder:

Montpellier

Eén van de weinige grote steden in Zuid-Frankrijk zonder Romeins of Grieks verleden. Deze bijzondere prachtige stad, ook wel het ‘Parijs van het zuiden’ genoemd, is zeer leuk om te bezoeken.
De belangrijkste plaats in de stad is het Place de la Comédie, waaraan het Opera Comédie gevestigd is. De historische binnenstad heeft een middeleeuws karakter. Hier bevinden zich talloze winkels en gezellige restaurants. Een interessante bezienswaardigheid is de Tour des Pins, een overgebleven verdedigingstoren van de middeleeuwse muren. Ook interessant is de Jardin des plantes de Montpellier. Dit is de oudste botanische tuin in heel Frankrijk. Montpellier is een veelzijdige stad, ideaal voor een leuke stedentrip of gewoon een dagje uit!
//nl.france.fr/nl/occitanie-zuid-frankrijk/article/montpellier

Nîmes

Nîmes is een charmante stad, wereldberoemd om het uitzonderlijke behoud van zijn Romeinse monumenten.  Nîmes wordt aangeduid als Stad van Kunst en Geschiedenis, het ‘Rome van Frankrijk’. Behalve de overblijfselen uit de Romeinse tijd, herbergt de stad ook interessante musea. Voorbeelden van dergelijke musea zijn het Carré d’Art, het museum van hedendaagse kunst, en het Musée du Vieux, gewijd aan het leven in de stad vanaf het einde van de Middeleeuwen. Ook een bezoekje aan Les Jardins de la Fontaine is zeker de moeite waard. Een prachtige stad gelegen in een beschermd gebied tussen de Cevennen en de Camargue.
//nl.france.fr/nl/occitanie-zuid-frankrijk/article/nimes-languedoc-mediterranee

Saint-Hippolyte-du-Fort

Saint-Hippolyte-du-Fort is een leuk authentiek Frans dorpje de voet van de Cevennen. Het stadje staat bekend om zijn 13 fonteinen , zonnewijzers en zijn zijde-museum, le musée de la Soie.
Elke dinsdag- en vrijdagochtend is er een gezellige typisch Franse markt. Het dorp heeft een recreatief zwembad en er zijn tennisbanen. Kijk voor de openingstijden op: //piemont-cevenol-tourisme.com/index.php?id=422&tx_ttnews[tt_news]=61&cHash=454ffa14f6a82be5b6ea998cae7da70e
Saint-Hippolyte-du-Fort is een perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in de regio Languedoc-Rousillon, voor wandel, natuur-en cultuurliefhebbers. Prachtige steden zoals Montpellier en Nîmes en ook andere vele bezienswaardigheden zoals de Pont du Gard en Cirque Navacelles liggen op nog geen uur rijden van onze prachtige Chambres d’Hôtes des Gens Heureux. Kijk voor meer informatie op: //piemont-cevenol-tourisme.com/index.php?id=320

Sauve

Sauve, een pittoresk dorpje met eeuwenoude overblijfselen uit de 12de en 13de eeuw zoals de abdij en het klooster. Naast het interessante Conservatoire de la Fourche en Bois de Micocoulier, Ambachtelijk Museum van de Lotushouten Hooivork, en een ongewone rotsen zee (la mer des rochers) is het met zijn vele steegjes met gewelfde gangen en gotische gevels een heerlijk dorp om doorheen te struinen. Kijk voor meer informatie op: //piemont-cevenol-tourisme.com/index.php?id=565

Sommieres

Sommières is een plaatsje gelegen in het departement Gard, vlakbij Nîmes. Het plaatsje beschikt over een prachtig middeleeuws centrum. Leuke restaurantjes, winkeltjes en de verschillende bezienswaardigheden, zoals de oude Romeinse brug, maken Sommieres zeker de moeite waard om te bezoeken.Uzès

Dit middeleeuwse plaatsje, oorspronkelijk Ucetia geheten, was ooit een klein Romeins dorp gelegen aan de bron van de rivier de Eure.
Vandaag de dag is het met zijn historische centrum en knusse winkelstraatjes zeker een bezoekje waard. Een aanrader is de Place aux Herbes een heerlijk plein met een veelzijdige markt op zaterdag.