Ontspanning

Het is heerlijk om te ontspannen op de vele stranden van Montpellier. Maar ook even luieren, lekker zwemmen in één van de riviertjes is zeker aan te raden.
Maar heeft u genoeg zon gehad en verlangt u naar wat schaduw dan is het heerlijk vertoeven in het bamboebos, La Bambouseraie de Prafrance.
Voor een ontspannen ritje rijdt u met een ouderwetse stoomlocomotief door het schitterende landschap over hoge bruggen en door tunnels van Saint-Jean-du-Gard naar Anduze. En wat dacht u van een wijnproeverij? In en rondom Saint-Hippolyte-du-Fort vind men talloze wijnhuizen waar u heerlijke wijn kunt proeven.

Stranden rondom Montpellier

Op nog geen uur rijden vindt u diverse heerlijke stranden zoals:
Het strand van Villeneuve-les-Maguelon
Het strand van Palavas-les-Flots
Het strand van le Petit et le Grand Travers
Het strand van La Grande Motte 

Bamboebos

La Bambouseraie de Prafrance
Een Feng Shui tuin, een Laotiaans dorp en zelfs een labyrint, vormen het decor voor 150 soorten bamboe, zeldzame planten en bijzondere bomen. Voor een maximale ontspanning moet u naar de Vallei van de Draak. Deze zen-tuin, aangelegd volgens de Feng Shui principes, is gewijd aan de kunst van de Japanse tuinen, aan bonsai en aan ikebana.

Stoomlocomotief

Met een echte ouderwetse stoomlocomotief kunt u een prachtige rit maken van Saint-Jean-du-Gard naar Anduze. Het ritje van +/-45 minuten voert u langs het prachtige natuurgebied van de Cevennen. Deze trein voert u ook langs het bamboebos, La Bambouseraie.Wijnhuizen

Zuid Frankrijk en goede wijn, die twee gaan goed samen. In Saint-Hippolyte-du-Fort vind u de volgende wijnhuizen waar vaak wijnproeverijen worden gehouden zoals:
Cave Coopérative “Les Terrasses Cévenoles”,  Le Domaine De La Grand’Terre, en Le Domaine De Salle De Gour.

Vindt u het leuk om een keer een wijngaard te bezoeken en wat meer uitleg te krijgen over de wijnbouw en het wijn maken in uw eigen taal? Dan bent u bij Le Mazelet (13 km) van harte welkom. Ronald verteld u met veel passie over de verschillende druivensoorten en hoe de wijn wordt gemaakt. De rondleiding wordt afgesloten met een ‘degustation’, waarbij u alle wijnen kunt zien, ruiken en proeven.